Craiasa Zapezii – [5]

17 bonus points
0 successes
English
0
(0)

Intr-o pestera rece si intunecata, traia odata un spiridus. Din joaca a faurit o oglinda fermecata, in care fiecare lucru bun parea rau, iar lucrurile rele, nespus de frumoase. Craiasa Zapezii, o zana rea, vru sa puna mana pe oglinda, iar oglinda se sparse in mii de cioburi, cazand peste oameni si case.
Intr-un oras din acea tara traiau doi frati care se iubeau mult. Pe baiat il chema Kay si pe fetita Gerda.
Cresteau trandafiri rosii si citeau impreuna carti despre animale. Cand oglinda spiridusului s-a spart, un ciob i-a intrat lui Kay in ochi, iar altul in inima. Baiatul incepu sa vada totul pe dos, pe sora lui o vedea urata si cu pantofii ponositi. Kay fusese rapit de Craiasa Zapezii si dus la castelul ei de gheata. Gerda se sui pe ren si pleaca in cautatea lui. Fata ajunge la casa unei vrajitoare care avea o carte magica. Vrajitoarea ii facu fetei farmece astfel incat uita de Kay. Trecu vremea si veni primavara, in gradina vrajitoarei inflorira narcisele si trandafirii rosii. La vederea trandafirilor, inima Gerdei batu puternic si isi aduse aminte de Kay. Fugind de la casa vrajitoarei, ajunge in padure unde animalele salbatice induiosate de suferinta ei duc povestea fetei departe, pana in munti. Spiridusul auzind pleaca sa o ajute pe Gerda, iar impreuna pleaca spre palatul de gheata. Cand il vazu pe Kay din ochii sai pornira lacrimi fierbinti, pline de dragoste, care topira cioburile din ochiul si inima lui Kay. Indata, baiatul o recunoscu pe Gerda si pornira spre casa. Kay si Gerda erau veseli si li se parea ca totul a fost un vis urat.

Captain Spike eat all the school library. Can you prove her that you are smarter?

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Examples of questions from "Craiasa Zapezii – [5]"

  • Cum se numea fratele Gerdei?
  • Cand isi aminti Gerda de fratelei ei Kay?
  • Cine o ajuta oe Gerda sa ajunga la Palatul Craiesei Zapezilor?

Do you think you can make a better quiz than Craiasa Zapezii – [5]?

Create your own quiz!
Problems with Craiasa Zapezii – [5]? Report!

Main Partner:

Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Supporters:

Total time: 1680290559.2338 s