Păsări (habitate)

12 bonus points
0 successes
English
0
(0)

Am văzut că vă plac quiz-urile despre păsări, plus bonusurile despre o pasăre. Acest quiz ester despre habitate, adică despre unde trăiesc anumite păsări.
Pasărea acestui quiz este o pasăre… de pradă! Uliganul pescar (Pandion Haliaetus), este singura pasăre de pradă din familia Pandionidae din România. Familiile de păsări de pradă din România sunt: Accipitridae (ulii, acvile, ereți, etc.); Falconidae (șoimi) și Pandionidae (uliganul pescar). Ce e așa interesant la uliganul pescar? De ce nu este și el acvilă? Mai ales că un element din denumirea știinșifică apare și la codalb (Haliaeetus Albicilla), o acvilă în toată regula. Păi, uliganul pescar își face cuibul lângă apă și vânează pești. Se lansează în picaj în apă și prinde peștii în ghearele lui puternice. Are lungimea de până la 60 de centimetri și anvergura (distanța dintre vârfurile aripilor) de până la 170 de centimetri! Trăiește până la 25 de ani, în care mănâncă doar pești. Cuibul și-l face lângă ape. În România este rar.
*te va ajuta la o întrebare: înainte să începi quiz-ul, dă un search cu ,,vulturul pleșuv sur” – nu are nici o legătură cu uliganul pescar
Mult succes!
LuptatorulRapid81

Captain Spike eat all the school library. Can you prove her that you are smarter?

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Examples of questions from "Păsări (habitate)"

  • În ce tip de habitat trăiește țicleanul?
  • Unde se găsesc cei mai mulți codalbi din România?
  • Unde în România trăiește prigoria?

Do you think you can make a better quiz than Păsări (habitate)?

Create your own quiz!
Problems with Păsări (habitate)? Report!

Main Partner:

Kidibot este sustinut de Electrica

Supporters:

Kidibot is supported by Google!
Proiect finanţat de Secretariatul General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni în lunile iunie - noiembrie 2021. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
Total time: 1653169047.8998 s