Răscoala gladiatorilor (73-71 îHr)

21 bonus points
0 successes
English
0
(0)

Răscoala gladiatorilor (73-71 îHr)

Stupidika challenges you to solve this quiz.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Examples of questions from "Răscoala gladiatorilor (73-71 îHr)"

  • Citește textul și rezolvă cerința: „Hotărând să devină liber, Spartacus evadează împreuna cu cei 70 de tovarăși din școala de gladiatori din Capua, organizând la scurt timp o armată care număra 40.000 de oameni, ajungând apoi la 70.000 de oameni. Această armată de sclavi, condusă de Spartacus și de alți trei sclavi (Gannicus, Crixus și Oinomanus) a purtat mai multe lupte împotriva romanilor, zdrobind patru legiuni și învingându-l pe generalul Publius Varinus”.wikipedia Precizați, pe baza textului, o cauză a răscoalei gladiatorilor.
  • Citește textul și rezolvă cerința: „Trupele generalilor Pompei și Lucullus au învins sclavii. Nereușind să treacă în Sicilia, rănit și înfruntând ploaia de săgeți, cu ultimele sale forțe Spartacus ucide doi centurioni și încearcă să-l ucidă pe Crassus, dar blocat de către soldați, este ucis în cele din urmă în luptă, în anul 71 î.Hr. Ceilalți 6.000 de sclavi care au supraviețuit au fost crucificați pe drumul de la Capua din Roma (Via Appia). Spartacus a rămas cel mai mare dușman al Romei după Hannibal și cel mai bun gladiator roman.” wikipedia Precizați, pe baza textului, numele generalului cu care a fost comparat Spartacus.
  • Citește textul și rezolvă cerința: „Crassus a hotărât să-i taie calea lui Spartacus, închizând fâșia îngustă de pământ, ce separă Marea Ionică de Marea Tireniană, în apropierea istmului Catanzaro, cu un șanț adânc și cu întărituri. Din nou Spartacus s-a dovedit isteț: a umplut șanțul cu trupurile celor uciși și cu cadavrele cailor morți și a trecut”. wikipedia Precizați, pe baza textului, numele generalului roman care s-a confruntat cu Spartacus.

Do you think you can make a better quiz than Răscoala gladiatorilor (73-71 îHr)?

Create your own quiz!
Problems with Răscoala gladiatorilor (73-71 îHr)? Report!

Main Partner:

Kidibot este sustinut de Electrica

Supporters:

Kidibot is supported by Google!
Proiect finanţat de Secretariatul General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni în lunile iunie - noiembrie 2021.
Total time: 1656478134.0143 s